Lolita Lola

Dunder och muller hela natten, huset skakade och och tidigt på morgonkvisten började lilla Lola gnälla så jag klev upp ut sängen och släppte ut henne, men det visade sig att hoon var hungrig, så jag gav henne lite mjölk istället. Sen gick jag och lade mig igen för att njuta av ytterligare fyrtio minuters sömn.... Ökat muller och konsigt baboum ljud störde morgonfriden.... Klev upp en kvart för sent, fick hoppa frukosten, packade väskor och hoppade upp bakpå moppen med lilla Lola i famnen. Sen åkte vi alla tre glatt till kontoret. Eftersom strömmen gått kunde vi inte printa de brev vi planerat utan hoppade istället in i landcruisern och körde söderut. Dagen var smäckfylld av följeslageri, internflyktingmöten samt övervakande av grundläggande civila rättigheter hos polisen. Två minuter utanför stan började bilkön. Vi hoppade ur, gick länge, pratade med folk och fick reda på att det skett en självmordsattack mot ett arméläger söderut... Gick lite till och snicksnackade med en svettig soldat som jag tvingade fram ett estimat på hur länge vägen skulle vara stängd... Halvbra svar men vi bestämde för att styra kosan tillbaka mot kontoret. Vi vidareförmedlade information vi fått till alla de vi passerat tidigare... Majoriteten reste med bussar och bussarna hade inga planer på att fördlytta sig, så de som åkt med bussen fick gå tillbaka till stan... Vi hade bara plats för oss.... Kändes lite fisförnämt....

Tog två timmars lunch idag, allt blev ju inställt ändå som var planerat... Låg länge på kakelgolvet i storarummet under takfläkten med lilla Lola på magen. Hon var mycket intresserad/fashinerad av mina ögon men värmen gjrde att även hon snart valde kakelgolvet men säkrade tryggheten med att ha nosen in i min armhåla. Hon och jag träffades för första gången för en vecka sedan, hon kommer lite söderifrån men hängde runt ett hus där vi ibland har möten... Det var kärlek vid första ögonkastet. Men inte förräns den gamle mannen kom efter och räckte henne mot mig när jag satt i bilen tog jag det slutgiltiga beslutet - jag kan och klarar av att bli ansvarig för ett litet liv - specifikt för just lilla Lola, eller Lolita om man vill vara lite mer bestämd mot henne.

Hon är pytteliten, guld och vit och lite brunsvart med stora mörka ögon och ännu större öron. Jättespinkig men just nu rejäl ölmage pga extem stor aptit... Gillar att äta kyckligben och lämnar INGET efter sig. Jag antar att jag aldrig skulle ge en svensk hund ett kyckligben men Lola är en streethund och frågar inte innan hon sätter tänderna i sina fyndigehter....

Oroa er inte för mig, vi har det bra här. OM läget förändras till det sämre för oss specifikt här så tvekar jag inte en sekund att lämna detta ställe.

Nyiköpt lyxfläkt i silvermetallplast

Igåreftermiddag slog jag till och inhandlade en lyxfläkt med fjärrkontroll! Den är i en brunsilveraktig metall färg fast i plast dock otroligt tjusig att se på och lite lagom klatshig design! Jag kan ställa in timer, den kan båsa i intervall samt sprifa luften olika! OCH jag kan minska eller öka  blåsintensiteten inifrån mitt myggnät utan att behöva lämna sängen - Perfekt!

Nu håller vi på att gå in i den v a r m a perioden så nu krävs det bra mycket fläkt för att jag ska kunna sova gott. Mitt rum har inget extratak heller så det är som en ugn... Håller dock på att förhandla fram ett soltak... Ska nog hjälpa lite mot hettan.

Ja, mobilerna funkar fortfarande inte och det verkar som om ryktet om att mobilnätet ska vara nere i tre månader håller... Dock säger ryktet att de trådlösa hemtelefonerna ska funka från april... Men när man bor i en håla som denna så känns det verkligen isolerat på kvällen. Ingen att SMSa, ingen att ringa... Bara jag och min kollega. Jag tror vi håller på och utvecklar en mycket djup och analytisk relation eftersom vi spenderar flera timmar varje dag åt att filosofera och anlaysera oss själva och andra...

Vårt hus blev i måndagskväll invaderat av kackerlackor! Jag sopade ut (efter ond bråd död) ca trettio kackerlackor den kvällen... Under ett två timmers intervall... Jättekonstigt! De har inte kommit mer än i ental förut och nu efter dessa två timmar inte alls. Otroligt olustig upplevelse dock. Kan någon förklara fenomenet?

Har ägnat dagen åt data och info uppdateringar och förbättringar. Mailat och stått i. Känner att jag börjar få koll på kontorsläget igen. Ska viktigt möte imorrn och så vidare.

Ikväll blir det troligtvis den svenska äventyrfilmen Storm! Är ensam hemma ikväll (lite skönt faktiskt). Ska äta linssoppan från igår och poppa popcorn. Låter väl som en helt ok fredagskväll, eller hur!

Noll Koll!

Ringde och grattade Astrid i måndags och fick då höra att man varit orolig för mig sedan torsdags och inte lyckats få tag i mig! Ja, tydligen har nyheterna nått Sverige om att det är typ krig här och att det kommit 60 000 interna flyktingar på bara några dagar... Allt detta är söder om där jag bor och vi har inte drabbats direkt här. Just nu har "kriget" flyttats en timme söderut och folket ströömar således in från sydväst... Det är dock en otroligt orolig tid med ständigt stigande laglöshet och ökad militarisering...

Har idag haft familjer som köat för att rapportera om kidnappningar, dödshot och förfrågan om hjälp att hitta säkra ställen att placera familjemedlemmar i... Samtidigt har vi har ett stort info möte med familjer i huset brevid. En dag med mycket action och endast utamningar samt inga svar... typ.

Jag mår bra och har fått min kollega tillbaka i huset så nu är det prima liv! Har dock fått akne i ansiktet och på ryggen, så pass mycket att folk frågar... Hmmm. Antagligen någonting jag har ätit men min kollega tror att det är pga stress. Jag tror det är pga av att jag svettas mycket, reser och får damm i ansiktet samt vilar mitt haka i handen vilekt medför amuts i porerna och således utmynnar i infammerade porer... Ryggen har jag ingen aning om... Johorå, så jag ä fräsh som en nyponros.

Pling plong nagot ar pa gang!

IGEN! Nu har de stangt ner mobiltelefon natet sedan igar kvall... OCH min tradlosa hemmatelefon funkar inte heller langre... SKIT!

Har idag akt runt och pratat med familjer, inte agnat lika mycket tid at att leta och haft mer tid for att prata och darmed ar jag mycket mer bedrovad... Oh, vilka saker som hander har och vilken ruskig terror de lever under utan nagon som helst tillit eller stod fran nagra som helst myndigheter eller grupper...  Tex " vi skot din son for han var olydig. Ni far inte kroppen for den har vi redan begravt."

Skriver mer om det en annan gang.

Nu ska jag shoppa lite gronsaker och cykla hemat och laga mat samt stad huset! Pa fredag kommer min kara combo/kollega tillbaka!  Ska kolla pa de tva sista avsnitten av House, sen har jag kollat pa tva sasonger pa ca en vecka - bra gjort va!

Sa ni som vill komma i kontakt med mig far maila.