Kärlekens tid

Nog hönder det nog med grejjer för att jag skulle kunna skriva i bloggen mer ofta men livet har liksom varit så dramatiskt och härligt att jag liksom bara har njutit av det för mig själv. Jobbet lunkar på i bra takt och jag måste säga att riktigt trivs här. Vädret har blivit subtropiskt och det är vaaaaarm och fuuuktigt, antingen med sol ovanpå det eller med regn.

Jag försöker gå ner i vikt eftersom min ölmage nu har kommenterats av flera personer i min närhet så det första initativet har blivit att sluta äta chips - drastiskt, eller hur. Nu när det är så varmt minskar ju aptiten också, så det blir mest bara sallader under dagen.

Ikväll åkte vi ut till en liten sjö utanför Zugdidi och badade - härligt. Den är liten men superdjup, så vattnet är klart och kallt och isande kallt om man stannar upp och trampar vatten - så för första gången på länge var jag lite kulen när jag kom upp ur vattnet. Efter simturen åkte vi hem till vårt hus och hade en riktigt svensk kvällsfika med hårdbröd, ost och thé.

Ja och sen har jag ju träffat mannen i mitt liv. Det är ju helt underbart, så jag är hur lycklig som helst, det känns otroligt bra!

Nattskift

Nu var det länge sen jag skrev något på bloggen! På något konstigt sätt har jag varit väldigt upptagen av hör och häpna - jobb!!!! Sen när dagen har varit slut så har jag kännt mig jättetrött och jag tror jag är extra trött för att jag är allergisk... Naturen har liksom exploderat den senaste månaden och allt är gröööööönt och fruktsamt på ett otroligt bombastiskt sätt!

Ja, jag har som sagt fått mer att göra på jobbet - på ett positivt sätt, det är riktigt roligt nuförtiden. De tre första månaderna av lite lagom mycket ansvar och göromål är över och nu hugger jag tag i mer saker och känner att jag kan göra det också. Ikväll har jag nattskift som watch keeper vilket innebär att jag sitter ett nattpass på kontoret och är sambandscentral, det är första gången för mig. Naturligtvis har det hänt grejjer ikväll och det känns som om det är typiskt bara för att jag är här. Missförstå mig rätt, jag har gjort alla rätt men rapporter om utvecklingar i regionen är lite oroande. Så fältkontorschefen sa nu precis innan han gick för andra gången ikväll att det var värst vad Gender focal pointen ser till att röra om i grytan på sitt nattpass... HE he, ja, vad ska jag säga.

JAg har blivit kompis med en Kaukasisk shäfer som heter DImman på ryska, han är gigantisk, har lång päls och är otroligt massiv och fin! Han bor mitt över gatan och går omkringn fastbunden med en lång kedja som skallrar när han glatt kommer fram och vill hälsa. Jag tror jag är kär i honom. För varje kväll går jag över till honom på väg hem och så klappar och gossar jag med honom genom grinden. Det är väl ganska normalt men grejjen är den att han STINKER något så vanvettigt illa! Hans päls är som dreadlocks och han har nog aldrig badats... Så när jag går därifrån får jag hålla min uppkavlade arm långt från kroppen, så att stanken inte kommer på kläderna och sen kirurgtvätta hela armen när jag kommer hem... Om Dimman kommit åt ett klädesplagg är det rätt in i tvättmaskinen pga stanken... ha ha, men ooooh, va fin han är.

Sen har vi Matso, han får whiskas varje morgon men något har hänt då han magrat drastiskt de snaste veckorna. JAg befara att han har fått mask. Så jag ska kolla om jag kan ge honom avmasknings medicin, eller ännu bättre låta en veterinär tiita på honom. För två veckor sen slog han upp, eller fightade till sig, ett gigantiskt köttsår på bakbenet och nu undrar jag om något gått galet med läkningen och han blibit sjuk... Hoppas det bara är mask i magen.

Vi får se vad som händer här, om lugnet håller i sig... det är några riktigt mörka moln på himlen som tornat upp sig här på kvällskvisten, så att säga... TYPISKT att jag ska ha nattskiftet!

Imorgon bär det av ner igen till Svarta havet och en trevlig tjejhelg.