Frodigt!

Jag har inte rakat benen pa en manad! Haret vaxer som aldrig forr och det ar ingen ide' att forsoka stoppa det - for det ar redan pa vag ut efter nagon minut... Ni som sag mitt nya kortklippta har innan jag akte ivag kan forestalla er tredubbel volym sa har ni korrekt utseende pa mig med utslappt har... Sa jag har det uppsatt.

Om nagra timmar aker jag tre timmar soderut till ett surfparadis! Jag ska spendera helgen dar. Sen foljer tva veckor av sprakstudier och jag ar ganska saker pa att det kommer att bli en utmaning for mig att sta ut. Men jag forsoker att inte tanka pa det nu.

Ok, det ar fortfarande juli och sverige har hogsommar nagra veckor till... Laste att svampskorden ar hotad pga Hogtrycket! Saknar er alla! MEN har det mycket bra har.

Ett djur i bur?

Trädgården är invaderad av människor som ägnar sig åt att skövla ner diverse palmträd och lagda stengolv - vad göööör de? Vet de vad de gör, eller ska göra? Hoppas det för jag vet inte... Känner mig dock lite instängd för jag är inne i huset (det består av glasväggar) och de finns överallt utanför huset - sitter och går preciis utanför... Men vad jag tror de ska göra är att bygga ett soldäck runt poolen (konstigt sätt att göra det på dock...) samt bygga en "ny" trädgård...

Har spenderat större delen av dagen på ovanvåningen och kollat på en hel massa avsnitt av Friends... Men nu ska jag ner till stationen och beställa tåg biljett - ikväll bär det av tillbaka till "the ruff part of the Island". Det går inte att boka biljett på annat sätt än att åka dit och förboka måste man... Har dock en vågad plan för att undvika en överbefolkad kupé som stinker svett och badar i hetta - jag ska köpa en förstaklass biljett... Lite dyrare men där är det avbefolkat, svinkallt = AC och luktfritt... typ.

Har haft några extra dagar av konvalesens eftersom jag varit lite sjuk... Eller bara trött, jag behövde vila - vilket jag har gjort genom att ligga på soffan och kolla på DVD, ätit popcorn samt sovit en massa i ett svalt sovrum - kan det bli bättre?

Har varit på  trevliga partyn och knytit lite kontakter, så att man kan gå på fler partyn när man är i storstan osv. Livet här i stan är så långt i från övriga landets verklighet, därför tror jag det är bra att jag reser tillbaka dit så jag kommer tillbaka till fokus igen.

Tänker inte så mycket på Sverige men nu när jag gör det antar jag att det är toppen... Solen börjar väl dock gå ner lite tidigare än förr... Slut på det ljusa sommarnätterna för detta året... Myggen börjar invadera, de flesta blommorna har vissnat och äpplen börjar snart att mogna... för att inte tala om bär och svampar...

Börjar aklimatisera mig - det är typ 30 grader ute och jag har på mig jeans och skjorta... Galet.

... och sker!

...jag gick ner och fann att mina tre kollegor satt nere i soffgruppen helt knäpptysta, två halvsovande och den tredje läsandes en svensk skvaller tidning (skvaller har tydligen ett universiellt språk).

Spenderade en god stund i svängsoffan utanför och pratade om hur svårt det är att vara i en stor grupp - skönt att tala med en likatänkande...

Tog sedan ett svalt kvällsdopp i god samvaro i poolen. Nu ska vi klämma en DVD, jag tror det blir Capote.


Vad är det som händer?

Idag har jag gått första hjälpen kurs och varit lätt uttråkad... Visade dock var skåpet ska stå genom att visa det "svenska" sättet att lägga en person i framstupa sidoläge (heter verkligen så?). Här använder de en jättekonstig metod, så jag var tvungen att göra min röst hörd... Så nu kanske de ändrar sitt undervisning...  Kanske borde jag blivit sjuksköterska ändå. Jag har ju en så vårdande hand och min kollega José sade att jag ju var född till att lägga folk i framstupa sidoläge...

Det är såååå påfrestande att vara i grupp! Så jag pendlar från broderns enorma hus varje dag, tar med en kompis när jag känner för det, badar i poolen och kollar på DVD. Under en hel månad har jag inte suttit i en enda soffa, ingen tygstol bara plaststol... Vi reser oss alla upp med en svettfläck i rumpan.  MEN vad härligt det då är att bordern har flera soffor och riktigt sköna och stora sådana.

Hade planerat i en månad att använda tvättmaskinen här men upptäckte till min stora sorg att den gått sönder... Hade även planerat att spela gitarr men den har också gått sönder... Ska dock inte klaga, huset har ju flera andra styrkor som väger upp.

För er som undrar kan jag berätta att jag är kritisk, besvärlig, ifrågasättande och allmänt besvärlig hela tiden gentemot organisationen... Vet inte varför jag blivit sådan här men jag tror verkligen jag måste utforska och ifrågasätta det här projektet grundligt för att verkligen bli övertygad om jag ska fortsätta jobba eller ej.
DOCK har det varit fantastiskt spännande att resa runt och besöka och vara med i fälkontorens arbete. Det gjorde min inspirerad och sugen på att jobba.

Nu är jag trött och grinig. Min tre vänner/kollegor som följde med ut hit är ute och badar i poolen - det kan de gott göra för jag har ingen lust. SÅ jag är ingen muntergök men det beror mest på att jag har sömnbrist och det är helt självförvållat.

Läser på DNs internetsida hur utvecklingen är i mellanöstern och förstår ingenting! Vad är det som händer? Får man göra så?

Spoooky beach

igar badade jag pa en av de vackraste strander jag nagonsin sett. Tank dig en strand som stracker sig kilometervis i en stor lagun, med vita strander och kristallklart vatten... Det var jag och min tva kollegor som badade pa stranden, sen ett litet gang fiskare som kollade nar vi badade. Bakom oss, kanske femtio meter bort, fanns flera skelett av stooora hotell kvar, nu helt forfallna. Men inte av tsunamin utan sen slutet av attiotalet... Det kandes helt overkligt och ocksa sa orattvist.

Idag har vi backat pa en trehjuling (moppe) med var stora Landcruiser, men det hande inget mer an att en helt tom gata plotslig blev fylld av man, kanske 50 plus barn... Sen sag jag en Oscar vinnande min av foraren, han sag ut som han skulle svimma och fa en hjartattack nar han sag vilken forodelse som hant hans trehjuling... hans bakre kofangare hade blivit liiiite bojd...

Imorrn tillbaka till huvdstaden.


Italiensk influens

Kort inlagg. Foregaende text ar oversvammad med stavfel. Orsaken ar att jag skrev den i en rasande fart pa en italiensk Mac OCH eftersom internetuppkopplingen ar langsammare an langsam sa skrev jag texten i Word medan datorn laddade ner internet - darav konstig stavning pga att datorns rattstavningsprogram har "rattat" till texten automatiskt... 

Ar uppe i den norra "droppen", kom idag, efter tolv timmars bilresa... Borjade redan kl fyra imorse. Allt ar spannande och folk ar trevliga. Jag kanner mig inte alls sa negativ som jag gjorde typ igar. Har inte hunnit kolla runt nagot i stan men vet att faltkontoret  har har garanterat den storsta och langsta chaufforen i hela Sri Lanka - han ar enorm!!!! Coolt, kanns tryggt. han har tonade glasogon och potatisnasa ocksa - extremt charmigt.

Ok, dags att sussa, det har varit en lang dag!