Gula Brallor

Hej
Igar badade jag for forsta gangen i indien! Det var underbart! Dock var det ingen pool i klassisk bemarkelse utan en naturligt pool med vanligt farskvatten - men jag var inte sa knusslig och nagra till i grupen var inte heller sa knussliga sa vi badade och hoppade fran hopptorn, lekte vattenlekar (dvs svalde vatten...) och stog i - suuuper harligt! Innan detta besokte vi ett gigantiskt tempel som jag inte kommer ihag namnet pa (de ar ju lite kluriga att komma ihag) och aven ett ashram... at lite friterad fisk och hanglde runt lite. Denna dagsresa borjade klockan sju och vi kom hem klockan 21.30... jag var heeeelt slut d jag kom hem...Vt ni att jag vaknar av mig sjalv klockan 6 pa morgonen har!!!!!! Somnar runt tio elva och vaknar tidig.... 

ok, indien ar sa fullt med folk, det hander rejjer overallt. Jag har ju akt ganska mycket buss och suttit och tittat ut och pga av att det ar saaa mycket folk overalt ialla horn, sa hander det saker var an an tittar... Man far tusen glimtar av en massa livs handelser. Indien ar intensivt. Mannen ar valdigt karvanliga mot varann, de sitter garna och haller om varandra och ar gulliga mot varann. I Palestina var ocksa mycket manlig kontakt men pa ettmtcket mer macho satt - har ar det mjukare. Sen finns det kvinnor som har cenrimeterkorta frisyrer - vaaldigt fint. mannen gar omkring med doti, sarongkjol, och det ar sa fint och charmigt! Skjorta och doti, det ar modet har.

Gruppen har borjat bli riktigt trevlig att vara med nu. Idag ar det Crinas fodelsedag och jag och Adejo har blivit tillfragade att arrangera  ett overaskningsparty ikvall. En av de indiska studenterna forsa sig dock igar,sa det ar ingen overaskning langre men, men... Adejo ar ju som sagt en ganska brutal person pa manga satt och han tycker vi ska kopa en massa sprit och satt pa hog musik sa ar festen fixad.... Man kan saga att vart samarbete ar mycket spant just nu, da jag vagrar fixa en sadan fest pa ett ashram... men han ar sjuk idag, sa jag kan noga kora mitt eget race... lite sang, lite upptradanden och lite dikter om Crina...

Var vard Ramu ar med i NPs styrelse samt professor vid madrass universitet och aven ar den person som startat upp Ashramet vi bor pa. Han har ett gang studenter som bor med oss och som hjalper till  med olika saker under utbildningen. Ja, den som ar sa att saga huvudanssvarig for studenterna ar doktoranden Santosh och man kan val saga att alla ar kara/fortjusta i Santosh, da han kan fixa allt, gor det med glad min och ar helt fortjusande pa alla satt och vis. Lite fascinerande foreteelse faktiskt!

Nu ar vi pa shoppingrunda i Vellore och det ar asvarmt som vanligt. Jag sitter vid en dator som har ett snabbt internet (jamfort med det som vi har pa ashramet) vilket ar underbart. En anledning till att jag akte in till stan nu, trots hettan, var for att kopa grejjer till overaskningsfesten. Problemet ar att fodelsedagsbarnet ville folja med mig och jag hade ingen bra ursakt, eller ingen chans, att undvika detta.. Sa vi far se hur det gar med inkopen.

Har mina knallgula taibrallor, min grona t-shirt, mina roda sandaler och en bindi mellan ogonen! Lite harligt turist multikulti!

Det ska dock bli skont att komma hem. Ser fram emot en manad av semester. Men vistelsen har i indien har varit otrligt intressant och bra - jag ar sa glad att jag akte!

Ja, far se om jag fortsatter blogga om jag aker till Sri Lanka... far utvardera under maj manad.





En dag i staden

..gick dar och tankte... Ja, vi hade en stor kareokekvall igar och NATULIGTVIS sa dominerade jag... DOCK var det Lucia och jag som ylade ihop. Idag tranar vi pa teamstruktur - jag valjer alla besvarliga roller - trivs valdigt bra med det. Jag tror de flesta av oss tycker det ar ganska roligt att spela riktigt jobbiga teamkollegor och agera "fel" hela tiden, vara dryg, trott och aggressiv osv.. Det ar dock mycket kravande att vara i en stor grupp under en sa lang tid... Jag forsoker att vara avslappnad och njuta av de stunder da jag kan umgas med folk i mindre grupper eller allra helst pa tu man hand. Eller, ja, jaq behover fa stunder av ensamhet och samla mig sjalv for att kunna fungera i en sa stor grupp... Att jobba i team ar en konst i sig. Det ar soligt och varmt igen! Borjar fa en rejal bonnbranna! Bruna fotter och bruna ben. Ja, utvecklingen i sri Lanka gar verkligen inte at ratt hall... Fa se om jag ovehuvudtaget kan aka dit... OM jag aker sa borjar traningen 3e juni... Nu ska jag tvatta klader, det gor jag for hand och jag gor det i duschen, sa jag kan ga lite pa kladerna sa flackarna gar bort - det ar ju s u p e r jobbigt att tvatta stora mangder klader for hand!!!! Testa det och lagg till 40 graders varme! Dock torkar kladerna fort. Ikvall ska jag sjunga Elvis "are you lonesome tonight"...

Blixtrar och dunder!

Har regnar det och askar! WOW vilka blixtrar!

Jag vet inte om de inlagg ni gor gar att lasa av "alla" som besoker sidan - med det ar val bara att kolla...

Elsa har borgat ga!!!! Det ar ju FANTASTISKT!

Strax borjar kvallslektionen kl 20 - 21.15... Medan jag sitter har och skriver sa hoppar det ner en MASSA insekter pa mig av olika kvalisort... Lite laskigt...

Laget i Sri Lanka blir mer och mer spant - utvecklingen verkar ga at fel hall... De skjuts och brakas en hel del.. Dock inget riktat mot internationella.

Annars sa ar det bra med mig.







Vi ar pa beachen!

Glad Pask!
Jag och Todd flydde faltet over helgen och akte till den exfranska staden Pondicherri vid kusten! For dig dom last min blogg noga sa vet ni redan att det inte ar aktuellt med nagon romans med Todd da bade han och jag gillar killar... MEn oooh, sa trevligt med lite turism!

Vi bor i ett guesthouse, sa vi delar en lagenhet som har TV, AC och dusch med varmvatten! Lyxigt varre!

Igar var vi pa beachens lyxhotell och at grillat fran deras takrestautang. Alldeles nedanfor kunde vi blicka ned pa en Gandhi staty och upp pa den stora manen som lyste ned over oss! Jattetrevligt och vackert.

Det var underbart att sova i ett rum med en temperatur som var runt 20 grader - lyx.

Annars sa har jag haft en vecka da jag grubblat mycket och funderat om jag orkar med att jobba i grupp. Tranarna ar mycket bra och mina eventuellas framtida kollegor borjar arta sig - nu borjar jag fa lite koll pa hur de ar.

I onsdags blev jag super sur pa Jose' som pikade mig for att jag var for dominant i ett grupparbete. Det ar precis vad han ar heeela tiden annars - dominant. Jose' kommer fram Colombia och ar annars en mycket rolig prick som lagger typiska colomianska kommentarer titt som tatt. Skamtar med sig sjalv. Men vi ar nu vanner igen.

Emily ar judinna fram San Fransisco som jobbat mycket i Israel/Palestina och vi har en del gemensamma erfarenheter. Hon jobbade under nagra ar pa Neve Shalom, en Palestinsk/judisk by utanfor Jeruslem.

En dag pa Gandhi, King & Mandela Peace Garden ser ut som foljer. Klockan 6-7 ar det yoga, sen dusch (med hinkar) i de nybyggda dushutrymmena, 7.30 ar det frukost - vi blir serverade av lokalanstallda pa bananblad och allt vi far ar utsokt gott men inte alls som jag ar van vid. Sen borjar lektionerna kl 8.30 och da ar vi inomhus for da kommer hettan. Vi 10.30 ar det kaffe och kl tolv far vi en kokosnot med sugror - oooh sa gott det ar med kokosvatten. Efter lunch ar det siesta till tre (oh, da ar det som varmast, over 40 grader) sen har vi lektion till 17. Mellan 17-19 har vi varannan dag sportaktiviteter och andra dagen gemensamt arbete - da planterar vi trad eller graver skydsgravar runt vara talt (for att inte ormar ska komma in pa omradet) sen mellan 19-20 ar det middag och sen kor vi lektion emllan 20-21.15. Sen ar jag redo att ga och lagga mig. Inga stolar eller bord finns utan vi sitter pa golvet hela dagen, med lite kuddar och madrasser som stod... Tanken bakom ashramet ar att vi ska leva pa ungefar samma satt som indierna gor lokalt. Det funkar bra.

Solnedgangarna ar otroligt vacka har! Vi ar omgivna av berg, sa det blir alltid dramatiska farger over himlen.

Non Violent Peace Force verkar jobba pa ett mycket seriost och bra satt samtidigt som de manniskor som ar ansvariga ar valdigt engagerade och flera av dem har varit med och startat upp det. Sa om det blir sa att jag aker till Sri Lanka sa kommer jag vara i goda hander.

Nu ska jag och Todd leta upp en pool och svalka oss i! Oj, vad jag har langtat efter det.

Sen vantar en lang och svettig resa tillbaka till ashramet...


En ny kalv har landat

 Ok, just nu star det en kossa pa grasmattan och forsoker klamma ur sig en kalv. Jag har fatt stranga tillsagelser att inte titta da den behover "privacy"...
Ikvall har vi haft en stor urladdning i gruppen och det behovdes. Den rosenroda forsta veckan ar nu over och all nyborjar energi ar forsvunnen. Sa nu ar det hart arbete som galler... Lite sura miner och lite knat.
Jag ska nu overlata datorn till min latt uppretade kollega, da internet har ute pa ashramet inte fingerar sa bra - jag rakar sitta vid "basta" datorn...

Magen kranglar, jag har moblerat om i mitt talt sedan Aletia fick resa hem, jag ater ris tre ganger om dagen och jag har slutat roka.


Nu ska jag ga hemat och snegla lite forsiktigt pa hur det gar for kossan...
 ------

Texten skrev jag igar och internet fungerade inte precis nar jag skulle skicka ivag det hela. Sa jag gor det nu istallet.

Tjing.



Hundar vid Havet

Idag gick jag upp klockan 5.15 for att se soluppgangen vid stranden. Vi var fem stycken som vandrade ivag mot stranden med. tror jag, hoga forhoppningar om vad som vantade. Stranden i Chennai/Madras ar gigantisk, varlden nast storsta, och redan vid halvsex var det ganska mycket folk dar, men inga glada turistiga badare eller solare, utan lokala indier de flesta med alla klader pa. Smutsigt. starka dofter av sopor och annat otrevligt, korpar och hundar, massor med hundar. Sa jag tankte forst nar jag kom dit att det var lika bra att ga hem igen men sa stannade vi kvar vid havskanten och borjade studera vad som forsigick omkring oss. En man plockade musslor och anvande dem att fanga krabba med... Ett gang killar sprang ikapp och vagade sig pa ett dopp... Men mest satt folk och tittade pa havet, letade efter anvandbara sopor eller salde nagot till dem som satt...

Sen gick vi for att ata frukost. Vanlig frukost. Pa vagen stannade vi till och spelade lite volleyboll med nagra indier. Vi gick sakert i en halvtimme langs med stranden innan jag fick avnjuta resans godaste frukost... Det spelades kricket langs med hela strandpromenaden (jag antar att de anvander den for att den ar asfalterad)... och moppar korde i full fart... helt ologiskt...

Jag sov gott i sangen... vaknade dock med halsont. Tror det beror pa att vi kom in fran hettan till en mycket kallt air condition lunchstalle igar. Dar satt vi i tva timmar...

Som det ser ut nu sa kommer jag valja att aka till Sri Lanka. MEN det som gor att jag tvekar ar att jag inte far nagon resa hem betalad under de 18 manaderna... jag kommer fa lite battre betalt an jag trodde och jag kommer inte ha nagra omkostnader pa Sri Lanka, sa jag tror jag har rad att tex aka hem over jul. Har 30 dagars semester, om jag minns ratt.

 Tank, nu har jag varit har i en vecka och jag tycker livet ar toppen! Jag yogar over en timme varje morgon och gar saledes upp klockan 06.00 varje morgon - frivilligt!!! Kanske darfor att bland det varsta som finns ar ju att vakna av att man svettas - och det blir hett redan efter sju, sa en timme av relativ svalka ar det vart.


Det luktar sa illa!

Indien luktar valdigt starkt och oftas luktar det illa! Det riktigt kommer over en sa man far svart att andas! De som varit har langre sager dock att man vanjer sig...

Nu ar det helg och jag har ledigt. Vi ar tolv stycken fran NP-traningen som bestamt oss for att aka till Madras/Chennai over helgen. Jag sag framfor mig ett lite dyrare hotell, med riktig toa, skon sang och rena lakan... och en pool.  ICKE! Vi bor pa ett litet hotell tre stycken inklamda i ett litet rum med sangar som ar obekvama och stenharda... Och det ar 10 centiemter mellan sangarna... Jag blev minst sagt lite modfalld nar vi kom hit...

Sen har vi varit ute och atit luck dar vi holl pa att forgas pa kuppen... Efter att ha gatt upp kl 6 i morse och haft yoga i over en timme kakat lite frulle ochsen suttit pa ett kokhett tag i tre timmar sa har man inte sa mycket kraft kvar... Todd (New York killen) holl bokstavligen pa att kolavippa vid matbordet...

Sen har vi vandrat genom madras - mycket folk.... mycket moppar...mycket rikshaws... som aker och far utan logik... Och nu ar jag pa en air condition galleria och njuter av att inte svettas.

Igar hade vi avslutningsdag pa andra screening perioden... det var en lang dag av vantan for alla. Vi fick prata i enrum med de tre ansvariga for anstallningen av oss, dar de fragde en del kluriga fragor och undringar utifran hur de satt och hort oss under veckan. Jag hade min intervju redan pa morgonen och fick sedan vanta till 18 for att kallas upp pa en andra intervju. Ja, det ar mest en forfragan fakriskt  - om jag forfarande var intresserad av att jobba pa Sri Lanka - de vill att jag ska aka!

Sa mycket som fyra personer av 18 personer fick inte jobbet.... Bland annat min rumskompis Aletia, som jag gillade jattemycket. Sa det var bade en glad men ocksa en jobbig kvall igar.

OK, detta kommer kanske inte som en chock men jag vill verkligen aka och jobba for non - violent peaceforce... Jag kanner hur jag lever upp och tycker livet ar kul och spannande igen. Et av skalen till att jag slutade pa Ericsson var ju for att jag dels inte vill jobba pa kontor, framfor en dator och dels for att jag vill jobba med nagot mitt hjarta slar for! OCH detta jobb ar saaa spannande.

Men jag behover inte bestamma mig helt forranns jag kommer hem... Men som det kanns nu sa vill jag verkligen aka.





La Lotta Continua - Kampen fortsatter!

Hej!
sitter pa ett cafe nagonstans i indien och haller pa att svettas ihjal! Farden hit var en nara doden upplevelse men det ar det varje gang jag har akt bil har - fattar inte alls logiken i sattet hur de kor! OK, jag trivs som en fisk i vattnet och tycker det ar jattekul att vara i indien. Allt ar nytt och annorlunda och framforallt vaaaaaldigt varmt. Jag tror det ar over 40 grader ute... svetten lackar och rinner.

Jag vet inte hur lange jag kan anvanda denna dator men jag kor pa sa klange det haller...

Vi bor pa Mandela, King & Gandhi center ute i bushen och det ar e n k e l t leverne som galler. vi bor tva och tva i en hydda, som ar byggd av bambytrad, eller natt. Sen sitter vi i en enkel liten byggnad hela dagarna och jag ar inte ute i solen mer an kanske tio minuter unde rdagen... Det ar bedarande vackert och maten ar fantastisk. Dock sover jag sadar, och sangen ar val inte den mjukaste och skonaste...

OK, mina eventuella framtida kollegor ar som foljer: Eva, fran Spanien och ar lang och har glasogon samt en morkrost - skon brud. Lucia, fran norra italien, stor, humoristisk och social. Betonda fran Rwanda och som ar langsam, repeterar allt man sager och valdigt lugn. Bente - mer pojke an kvinna, dalig sjalvbild och har lite foor mycket gangster attityd..., Todd. urtrevlig New York kille som ar lagom gay, pratig och kan nog bli en bra van. Alitia fran Austraslien, kvakare och otroligt odmjuk och skon. vi delar rum och jag gillar henne skarpt. Giorgio, italienare och sa mycket mer behover jag val inte saga, Edadjo - stor, hogljudd Nigeraian som ar Alfablondin (shit jag kommer inte ihag vad det heter) han har ingen farg - jobbig men cool. Silke fran osterrike som ar sot och snall och som nog kommer vaxa ju mer man lar kanna henne. Paresh fram norra indien- liten och hur skon som helst. Shiva, fran Nepal  men bor i Norge sen tio ar tillbaka sa honom pratar jag svenska med - skont. Rafael - fransman som nog vill vara social och odmjuk men som ar lattstott och lite enstorig... Ja, nu kommer jag inte pa nagra fler... Emily fran San Fransisco - liten judinna i sina basta ar, har jobbat en hel del med palestina/Israel och hon ar rolig och kreativ. Sipri. liten lagom gayig indiska som bor i berlin och som ocksa ar humoristisk mem kanns lite farlig...

Horrni, nu kanns det som det blev lite langt och jag haller pa och svettas ihjal.

Maste ivag och kopa toapapper, bindor och kleenex.

Kan ingen indiska an so det blir inget skont indiskt farval uten helt enkelt ett hej sa lange.