Jonas & Elsa

Jonas & Elsa

kära Sverige

Är hemma i gamla svedala och trivs som fisken i vattnet! Har dagen till ära tappat rösten! Är i Stockholm och kinesar hos brorsan och hans familj. Drack öl på Hjärtat går med mina kära kollokollegor - oh, så trevligt!

Det är helt underbart att känna kyla och få ta på sig en varm tröja! Två veckor till av det här - wow!

Ohälsosamt

Visst är det influensatider i Sverige nu!? Jag kan säga med bestämdhet att det är det här med - alla är sjuka! Det kallas för chickenkonia, eller nagot liknande och slår ut en person totalt i två dagar med oerhörda smärtor i leder och huvud... Jag har inte varit sjuk men nu verkar det vara något i görningen, jag har feber och är otroligt trött. Eller rättare sagt, jag kallsvettas och har magproblem. Dock verkar det inte som om det är chickenkonia grejjen som jag fått utan mer en förkylning... Eller en mer allmän influensa, eller bara allmänt hängig. Vi får se, jag åker härifrån imorgonkväll och då vill jag inte vara sjuk... Sen vill jag ju inte vara sjuk när vi flyger hem på fredag – det är värsta mastodont flygrutten och det är ju utmattande även om man är frisk. 

Nog om mig och mina krämpor. 

Det är sannerligen inget bra tid här. Verkar som om början av November upprepas igen. Inget mobilnät, bombningar hela nätterna och morgnarna och efterföljande flyktingströmmar... Med den förändringen att det är mer massivt nu från alla håll och kanter. En del säger åt mig att ta med mig alla mina tilhörigheter nu eftersom jag eventuellt inte kommer komma tillbaka pga situationen... Men eftersom jag är svag och ska åka tåg så kommer jag lämna det mesta här...

Utan mobil igen!

Mobilnatet slutade fungera prick klockan tolv igar. IGEN! Tva veckor med fungerande mobil efter tre veckors radioskugga och nu stangde de av mobilnatet IGEN! AAaaah.

Jo, sa vi sade vid lunch igar att det har kan ju anses som en stark indikator pa att det kommer handa grejjer inom kort... for senaste gangen det hande sa blev det stor invation norr om oss. OCH naturligtvis har det gjort det. Nu skjuter de av bomber norr om stan, sa ljudet ar inte lika hogt men mullret... usch. Igar kvall nar jag skulle sova lag jag och lyssnade och borjade tanka pa de personer som finns i omradet dar de bombar... Sov daligt inatt...

Har ar halva stan nere for rakning pga av en infuelnsa som sprids via myggbett. Halva var peronalstyrka har drabbats och det drabbar hart - tydligen kan man inte ga eller rora lederna unde flera dagar och tillfrisknings perioden ar tva till tre veckor... Ar glad att jag sover med myggnat men kommer sakert fa infuensan  lagom till jag ska flyga hem... Vore sa himla typiskt.

Det mest dramatiska som hant idag ar att jag satt mig i en stor fagelskit. Fick aka hem och byta byxor.






Vill hem igen men skam den som ger sig!

Är på kollitionskurs med mitt team, har skrivit en rapport igen som en kollega har sågat, en annan som inte inte fattar formatet MEN min manager har prisat samt uppmanat alla de andra teamen att använda som referens....  Vad är det för människor jag arbetar med 

Jag är trött och vill vara ledig, ligga på min nya underbara soffa och kolla på film. Idag skiter jag i konflikten och har ingen lust att hjälpa eller ta hedervärda initiativ... Kanske är det precis rätt att jag tar en månads ledigt från det här. Eller så är det för att jag vet att jag snart ska ha semester som jag känner så här... 


Fattade sent i söndagskväll att det var första advent! Shit! Här svettas man och firar Fullmånedagen istället! Det var igår och jag och min kollega satt på vårt tak och kollade upp på himlen... Efter ett tag frågade min kollega om jag också kände mig olustig, vilket jag gjorde. Himlen var upplyst av månen men vi kunde inte se den, svarta moln kom snabbt som vinden och passerade precis ovanför huvudet kändes det som och vinden kom i stötar och rufsade till oss... Det var helt enkelt en skitläskig himmel! Så, ärligt talat var jag rädd för himlen igår och det kändes skönt att komma in under det trygga taket. 

Jobbmässigt är det mindre familjer som kommer nu, de är nästan ingen bombning i vår  direkta närhet och jag har sovit som en stock hela nätterna. Har inte haft en enda dag ledigt på tre veckor vilket börjar kännas men så har jag ju lite ledigt att se fram emot alldeles snart. 

Men aktiviterna fortsätter i området med skottlossning, tvångs rekrytering, misshandel och annan skit. Men vi ser det inte, vi hör om det, ingen kommer och rapporterar om det. Hmmm.