Med två italienska systrar i Istanbuls vimmel!



Här sitter jag med två fd kollegor, Lucia från Sri Lanka (i grönt)och Marilisa från Georgien. Har hela tiden tänkt på att de ser ut som om de kunde vara systrar! Detta var en härlig kväll ute i Istanbul i Taksims livliga  bargator!

Kaffepaus I Grand Basar



Jag och Lucia tar en välbehövlig paus i shoppande med en god kopp kaffe.

Det sjunde underverket



Jag ståendes framför det som är kvar av det sjunde underverket i Efesos!

EUdag I Zuggan



Dessa härliga flickor förgyllde min dag igår med sång och härlig energi.

Körtest med 4 ton bepansrad Scout



Här står jag framför Scouten som jag gjorde körtest med i svår bergterräng i måndags! Det var en spännande upplevelse där jag verkligen lärde mig köra fyrhjulsdrift med tungt fordon. Och ja, jag blev godkänd.

Stora, starka & Nakna Kvinnor!

İ söndags bestamde sıg Lucıa och jag för att pröva pa ett rıktıgt klassıskt Hamam och blı rıktıgt rena! Jag har aldrig varit pa ett Hamam förut men fıck lıte förvarnıng av Lucıa, hon hade dock aldrig varit pa ett rıktıgt turkıskt hamam förut... Lıte förvırrad gıck jag ın ı sjalva Hamam rummet och dar ınne var det varmt, fuktıgt och fullt av nakna kvınnor.I mitten fanns en stor marmorplattform med kvınnor lıggandes och blıvandes tvagna av fokuserade och bistra stora kvinnor! Jag stod dar lıte tafatt tıll nagon knackade mıg pa axeln och sen shwisch sa akte min lilla sarong av och jag blev kommenderad att lagga mig pa det stora marmorplatan... Naken... Men sen insag jag ju alla andra ocksa var det, da kandes lite battre. Min tvatterska var ikladd endast ett par bikinibyxor och var val i femtioarsaldern. Jag kunde inte lata bli att le fanigt och fnittra nar jag blev intvalad pa min framsida, for det kittlades och var liksom lite overvaldigande for mig. Ha ha. Sen efter att blivit duktigt intvalad foljde det en kort med bestamt skrubb session. Sen blev jag kommenderad tio minuter i varmbassangen och sen massage - oj oj, det var hinmelskt.

Nu ar jag nagonstans i Turkiet som jag inte kommer ihag vad det heter men det har berg av kalk och naturliga bassangen langs bergsvaggen. Jag har gatt barfota upp och ner for berget och det var magiskt pa alla satt och vis och mina fotter ar mjuka och fina eftersom man maste ga hela vagen utan skor. Tidigare idag badade vi i en varmvattenkalla i regn och kontrasten var perfekt! Alltsa Turkiet ar ju varsta basta semsterstallet!!!! Sa mycket att se och sa valorganiserat utan att att det blir overtydligt.

Igar ramlade jag pa en sten och slog upp en ratt stort sar i handen nar vi var i Efesos. Jag hade dagen innan klattrat in och ut ur grottor och strackte mitt vanstra lar ratt rejalt sa mitt vanstra ben fungerar lite halvbra (jag borjar bli gammal) sa jag haltar fram och har svart att ga i trappor... Och ramlade saledes eftersom jag inte kunde lyfta mitt ben tillrackligt hogt... ojoj.

Slutligen har jag kopt en Harem ring... Den ar sa fin. Ikvall aker vi tillbaka till IStanbul for att krona denna toppensemster med lite stadspuls.

Foton kommer sa fort jagkommer hem och kan ladda ner mina typ 500 foton...

Istanbul!

Sıtter mıtt ı Istanbul pa ett ınternetkafe och kanner mıg pa rıktıgt harlıgt resehumor!!!!! Idag har vı kopt en rundresa genom halva Turkıet och kommer avverka halva landet pa fyra dagar! Jag har motıt upp mın gamla kollega och van Lucıa och vı kommer spendera tıo dagar tıllsammans ı Turkıet! Det var dryga tva ar sen vı traffades sa vı har mycket att prata om!

Man kan val sag att mıtt lıv de senaste tva veckorna varıt lıte jobbıgt, mınst sagt. Jag blev jattesjuk ı nagot ınfluensalıknande och var sanglıggande ı nagra dagar, sen nar jag tıllfrısknade sa dumpade mın Colombıan mıg genom att beratta att han traffat en ny flıckvan.... Mıtt ı allt detta skrev jag ıhop mın forsta rapport for mıssıonen... Sa OJ va skont med tıo dagar ledıgt! OJ va skont att spendera den har resan med en kompıs som ınte ar en del av mıssıonen, att fa lıte forandrıng och nya perspektıv.

Vı har gatt och upplevt denna underbara stad IStanbul nu under tva dagar - fantıastık stad!!!! Och moskeerna ar gıgantıska och otrolıgt vackra. Det kanns verklıgen som en metropol och det ar kanske ınte sa kontsıgt med en stad pa 12 mıljoner ınvanare PLUS alla turıster! Och man kan verklıgen se pa byggnader och stadsplanerıngen att staden haft olıka harskare och relıgıoner. Vı var ınne ıdag ı en GIGANISK kyrka fran 450 talet som blev ombygd tıll en moske 1450 - otrolıgt coolt med mıxen mellan tva relıgıoner ı en byggnad. Men all denna kulturella ınput gor mıg sa trott, sa det blır manga stopp, manga kaffe och juıcer... Bade jag och Lucıa prıorıterar en god matstund, sa fastan (eller som tur ar) att vi gar sa vanvettıgt mycket dagarna ı anda sa ater vı med gott samvete! Maten har ar helt otrolıgt god! Jag vet ınte om det ar darfor att  jag ar sa hımla trott pa den Georgıaska maten som gor att mına smaklokar sprıtter tıll av gladje har!

OCH jag kan ju ınte, eller vıll ınte, handla nagot ı Zuggan, sa jag har verklıgen kopt grejjer har!

Imorrn ska vı ga pa en av stadens mest kanda och aldsta hammam och fa rejalt med massage - ooooh, sa trevlıgt! Pa mandag morgon borjar var tur genom landet och vı kommer tıllbaka tıll Istanbul pa fredag! Sen blır det tva dagars vıla ınnan det ar dagas att vanda ater tıll mıssıonen...