Tjock & Arg - tänkt så otrevligt

... jag är ju nu uppkopplad från hemmet så nu är jag verkligen på blogghumör därav flera inlägg.

Vi har en kille som hoppar in som tolk då vi behöver. Jag satte mig idag ner och snackade lite med vår tolk som har ledigt den här veckan men som kom till kontoret och tog en thé på eftermiddagen. Den tillfälliga tolken utbrast då frågande " varför har du lika stor mage som jag?". Jag blev tyst och såg nog frågande ut för han fortsatte " jamen jag med min kula får ju respekt och folk ser att jag är rik (har råd att äta för mycket) men du, på dig ser det ju bara illa ut. Du måste gå ner i vikt och träna bort dina bilringar!". Hm, jaha, ja heee, just det. Jag blev skitförolämpad och sade att jaha, det säger du,det blev pinsamt tyst, för de andra två som satt vid bordet skruvade på sig och tittade bort.... Den tillfällige tolken fortsatte orera över min övervikt och vi andra satt tysta... Jag sa att ja, jag har en mage som putar ut och ja, jag behöver röra mer på mig och sen gíck jag. Och var sur som bara den. VA, vilket sätt!

Sen satt jag och pöste med min mage demonstrativt resten av eftermiddagen.

Tänk vad trevligt!

Jag sitter nu för första gången med min egna dator och SURFAR hemifrån med en helt ok uppkoppling! Shit, va nice!

ProgramCoordinatorsjobbet blir nog inte en klackspark, kände att den lilla kommentaren var lite väl snabb...

Har idag suttit i möten med lokala aktörer som vill att vi ska ta initiativ i flera lokala frågor gällande de olika etniska grupperna här i staden. PRECIS det jag verkligen tror vi måste hugga tag i nu när alla internflyktingar har flyttats tillbaka till sina orginal områden (eller iallfall inte är kvar här) samt så ska vi stödja en organisation som jobbar med återuppbyggnad med att vara närvarande och rapportera MR frågor i ett område som ligger norr om stan.

Det är lugnet före stormen som råder i området och det gäller att satsa gårner på förebyggande åtgärder mellan gruppern då det redan bubblar av spänningar inför valet som kommer upp i november.

Pratade med chefen angående mitt boende vilket resulteraded att jag måste skriva en rapport om säkerhetsläget här... Hm, borde får hugga tag i det snarast. Hyresvärden/ägaren till mitt hus var här och undrade oroligt om vi kommer bo kvar här eller ej. Han blev så lycklig när jag sade att jag skulle skriva en rapport....

Skickade just iväg min combo på cykel med Lola, då båda verkade behöva en urladdning. Ja,man kan väl säga att Lola ska vara lycklig att hon fortfarande bor kvar i det här huset efter gårdagens händelser... Jo, jag kom ju tillbaka igår efter en kort men intensiv tur till huvudstaden och var trött som en gris.Lola däremot var överlycklig över att matte var tillbaka och hade tokryck av och till hela kvällen. Jag letade efter min externa hårddisk (där ALL minmusik och mina foton är sparade) men kunde inte hitta den någonstans... Det hade regnat hela kvällen och jag undrade till min förskräckelse om jag hade glömt eller tappat den utanför huset. Näe det hade jag inte men Lola hade tagit den och spridit påsen, själva disken och kabeln utanför huset, i regnet... så nu är den på torkning och jag ber till Gud att den ska funka, kommer dock inte att testa förräns om några dagar... Oj oj, vad tragiskt om den är pajj.

Hm, sen försökte jag få Lola att gå ut och kissa innan det var dags att sussa men hon verkade inte kissnödig... Hon hoppade upp i min säng och jag gick in och började borsta tänderna och när jag tio sekunder kom ut i rummet igen var heeela sängen blöt.... av kiss. Hon är rumsren men har visat en tendens att trivselpinka när det regnar ute (eftersom hon inte vill få sina tassar blöta) och nu trivselpinkade hon i min säng... Hon liksom ligger och pinkar och rör sig lite framåt under tiden - därav hela sängens blöta tillstånd. Så jag slängde ner henne från sängen och eftersom hon rört sig under sin pinkning var det ju mest utspritt och hade inte gått igenom till madrassen... Men OH vad arg jag var när jag skulle somna.

Vår katt, vars namn är Cleopatra men som min italienska combo kallar Brutta (betyder ful på italienska) äter som en hel häst och blir bara mer och mer rund om magen. Antingen är det graviditet eller mask. Hm, den som väntar får se.


Tillbaka i hetluften

Nu är jag tillbaka och det är så där varmt och svettigt som det aldrig blir i Sverige... Pust. Jag har inhandlat ett paraply som är silverfärgat som jag använder när jag går till kontoret - gör att solen inte blir lika brännande het på mot mitt huvud.

Resan från Sverige gick bra och var väl ganska lång men jag hade brorsans iPod, så jag kunde kolla på hans filmer på vägen... Spenderade en dag med syskonbarnen och for sen österut, hit.

Här är det lugnare än på länge, inga bomber och mobilnätet fungerar igen, så det känns riktigt civiliserat! Huset var kvar och min lilla vovve har växt och blivit en stor tjej. Bara några dagar innan jag kom började hon löpa och det är hela tiden ett gäng hundar utanför grinden som ylar och pinkar och håller på. Lola ylar och gnäller tillbaka och är som en olycklig tonåring som tittar på en med förebrående ögon, precis som att vi är de mest orättvisa människor som finns som inte låter henne springa ut och fortplanta sig med de rufsiga hundarna... Hmm. Hon har rymt en gång sedan jag kom hit men jag jagade ifatt henne, dock har hon lyckats rymma iväg två gånger tidigare och ja, har jag riktigt otur så blir det valpar inom kort... Pust. Inatt hittade jag henne sittande ovanpå vårt vardagsrumsbord, ylandes för full hals...

Vi adopterade ju en katt, Cleopatra, precis innan jag åkte hem och hon är inte längre ett skelett utan ser ut som en helt ok bondkatt nu. MEN det ser ut som om hon väntar små kattungar... Pust. Jag är ju allergisk mot katter så hon får inte vara i mtt rum men gissa var man alltid finner henne om jag inte stänger dörren till mitt rum... I min säng och hon flyttar inte på sig om jag inte med lite våld puttar bort henne...

Jag trodde ju att faran var över när det gäller mitt boende, att jag inte skulle behöva flytta men icke. Fick ett telefonsamtal igår från huvudkontoret i Colombo som sade att de nu hade skickat dokumentet gällande avslut av hyreskontraktet... Jag fattar inte hur det gick till?!!  Det visade sig att det är ett beslut från högsta hönset... Men skam den som ger sig - här ska icke flyttas av fel skäl så nu måste jag upp till kamp!

Jag är ju numera lite av en chef här men det känns ganska lugnt, då jag har så stabila kollegor (minus en då förstås men han är just nu på semester...)

Det är så trevligt att vandra genom stan och alla lyser upp och hälsar glatt! Igår fick jag en liten anteckningsbok med en söt dalmatinervalp på omslaget av min muslimska tolk, otippat men väldigt roligt.

Ni ska jag börja beta av mina över 500 olästa mail...

Back in business!

Tänk vad en sommar kan gå fort, efter två månader i Sverige är jag nu tillbaka på Sri Lanka!

Jag är glad att vara tillbaka och är taggad för att börja jobba MEN kände att det drog starkt i banden till alla ni underbara vänner och familjemedlemmar som jag nu inte får se på ett bra tag...

Tack för en toppen sommar!