Döm mig icke ety jag är endast en människa

En finfin spellista strömmar ut ur köksfönstren och jag sitter vid köksbordet och har två datorer framför mig! Är uppkopplad på internet för första gången hemifrån! Har en CDMA telefon (den är trådlös) som man kopplar upp sig med via USB kabeln... Ja kanske inte så upphetsande att veta men jag kan bara inte få det att fungera på mig egen lilla dator! Så jag tog med en laptop från arbetet för att se hur dess internetuppkopplingsinställningar var men fick det ändå inte att fungera... Därav två datorer... Ska skriva rapport... Har kollat på House istället... Ajaj.

Det är full kajuta med "bombandet" igen dvs mortar fire och shelling. De har bytt riktning så det låter jättehögt och husen skrallrar. Och jag hoppar till... varje gång. Vet inte vart den politiska situationen är på väg och jag känner mig allmänt frustrerad på männen med makt i det här landet... Hmmm. Delar nog den känslan med många andra...

Annars är jag ganska energilös och har spenderat flera dagar framför datorn. Har jobbat fram ett process förslag på program och säkerhets analys. Himla spännande faktiskt och vi får se om det hamnar i god jord.

Jag och en (manlig) kollega tog en promenad efter lunch från mitt hus till min kollegas hus, för att hämta min cykel. På vägen är det ett politiskt kontor med väpnade civila män och pojkar utanför. Det är därför jag behöver sälskap för att gå till min kollega. Så vi gick förbi en gång, de gluttade på oss ganska duktigt men sade inget... Vi kollade in deras imponerande vapenarsenal och nya bunker eller vad manska kalla det... På vägen tillbaka var de dubbelt så många och en kille började prata med mig och frågade vad jag hette... Känner att jag ska hålla mig så långt borta som möjligt från dessa ynglingar för att de är så in i bomben nyfikna på mig... Känns som om jag vore Anna Nicole Smith, typ.

På tal om det så fick jag reda på det två veckor efter att det hänt... Att Anna Nicole Smith dött. Tragiskt historia...

Glömde en kär väns födelsedag också... Marias... Känner mig som en dålig människa. Men ni som känner mig vet att födelsedagar inte är min starka sida... Men ändå...

OK, det blir en sen kväll med rapportskrivande! Har tre myggspiraler igång i min direkta närhet så jag borde kunna överleva kvällen utan tusen myggbett....


Rebellerna skjuter skarpt!

Jag vet inte om det har nått de Svenska nyheterna men idag blev två ambassadörer beskjutna när de landade i distriktet... De färdades med helikopter och landade på militär basens flygplats, när de blev träffade av rebellerna.

Lite senare fann de en misstänkt bomb i de Muslimska kvarteren i den stad jag jobbar i. Hoppade högt när de (militären) desarmerade dem... Sen har de skjutit något slags artilleri från en närliggande militärbas, så jag har hoppat högt av det med... Min kollega sade just att vad händer om de siktar fel... Det är lite väl nära... Vi gick ut på gatan och pratade med folk och en dam sa at vi inte skulle bry oss eller oroa oss utan gå in igen och avsluta vår lunch - det finns ändå ingenting ni kan göra... Näe, det kan vi väl inte men man vill ju veta vad som pågår! Folk bryr sig inte så mycket, de fortsätter shoppa och åka omkring...

Tog min vanliga svett-runda runt tolv för att fixa lite lunch. Jag går omkring och shoppar lite bröd här och lite fisk där... Pratar lite och dealar lite, ganska trevligt men otroligt varmt... När jag hängde i mitt stammis hak och pratade strunt med personalen kollade jag runt och upptäckte att jag kände igen vissa av kunderna, mest på deras klädsel och insåg att de minglade runt som vanligt folk men på min sida av stan har jag sett jag dem med vapen... Hmmm.

Annars verkar det som om min kändis status ökar och jag den långa blonda snygga bruden. Vet inte om jag gillar det men det känns exotiskt att vara känd för att vara blond och att vara snygg!!!!

Är nu inne i en svår period av Tv serien House (DVD) och kollar minst 6 avsnitt varje kväll. Hmmm.

avslutningsvis så kan jag dela med mig att jag just nu har en liiiten fluga som flyger omkring alldeles för nära och typ vill in i min näsa...

Lyxliv

Jag är fortfarande i storstaden! Sitter nu otåligt och väntar på att Urban och Astrid ska komma hem så att vi kan äta luch och sen raskt hoppa i poolen!

Sen ska jag en timme norrut och dela med mig av min blygsamma kunskap om hur man kan använda olika konflikt analys verktyg... Ska även få låna en hel massa DVDer och TV serier.

Håller just nu på att svettas ihjäl, det har varit 37 grader denna vecka...

Nu är de tillbaka - måste äta!

One step forward, two step backwards...

Sha na na na na naaaaa... Som en mycket bra reggy låt går...

Idag hade vi ett förädramöte tillsammans med en civil society grupp. Inför detta möte har vi åkt runt ute i bushen och letat efter/bjudit in de familjer som kommit till kontoret pga att deras barn försvunnit... Det är inte som i Sverige där det finns vägskyltar och en viss logik i hur vägarna är byggda... Familjerna har tre olika namn som de använder vid olika tillfällen... Så vi får stanna och fråga om folk känner till adressen och i tisdags hoppade en gammal dam in i bilen och dirigerade oss till det ställe som familjen vi sökte bodde på... Alltså, jag tror vi spenderar 70% av tiden till att leta efter den (inkorrekta) adressen... När vi väl hittar dem har vi bara tid att informera dem om att vi har ett möte och att vi får prata då...

Igår och idag har det varit strömavbrott mellan 9-17... Vi har en liten generator som kan hålla liv i datorerna och eventuellt en liten fläkt... Det är hett på kontoret... Men det går att jobba ändå...Eller det får lov att gå. Så en positiv sak med att åka runt och leta familjer är att vår landcruiser har AC, så det är ett tillfälle för lite svalka...

Anars är jag väldigt engagerad i att skriva ihop ett rapport format samt team process för oss i distriktet att en gång i månaden sätta oss ned och reflektera och analysera vår verksamhet samt omgivning. Intressant och kul men otroligt svårt att hitta tid och ork... Men eftersom det är nationel helgdag imorrn och vi inte har några tolkar att tillgå så kommer jag sitta och skriva istället.

Mitt hem är min borg och det är otroligt vad lätt det är att koppla bort att det är tungt  väpnade pojkar och annat skrot runt hörnet när jag maraton kollar på "Greys Anatomi" med mitt "Mega" sound.... Är totalt avslappnad och helt inne i den ganska halvbra serien... Svårt att sluta kolla så det slutar ofta med att jag kollar sex episoder på raken... Ja , vad göra när man kommer hem svettig och slut i huvudet och efter en dusch dimper ner med middagen framför Datorn och sjunker ner i den otroligt sköna soffan och kollar på en helt OK kvalitets såpa... Man relaxar och vill inte sluta relaxa.

Efter mycket om och men ser det ut som om jag kan åka till huvudstaden på lördag... Ska bli skönt med några dagar lyxlir och samvaro med syskon barnen. Ska bada i polen! Sola lite... Gå på skönhets salong och skämma bort mig lite.

Kackerlacka!

Jag har nu aterhamtat mig men for bara en liten stund sen kande jag att nagot krop pa mitt ben, drog upp byxbenet och fann en stor kackerlacka som vandrade uppat pa mitt ben! AAAah! Fy.  Har sitter man i godan ro och har antligen lite tid att lasa mail och adminsitrerar lite och sa far man en kackerlacka innanfor byxan - usch.

Har haft en dag ledig sen jag kom tillbaka och kanner mig sliten. Men det ar mycket mer inspirerande att jobba nufortiden. Tror det beror mest pa min egen installning.

Det gar bra att bo sjalv, ingen hundvalp har levererats an och jag borjar fa kalla fotter - sa mycket ansvar... Far se hur det blir.

Har kontorsdag idag och jag ar mycket  glad att det hittills inte kommit en enda familj - skont, sa da har jag fatt lite gjort. Snart ska jag och en kollega som heter Dan gora en "stakeholder"analys - sant som gor det vart att arbeta en lordag - kreativt arbete med en kompetent kollega.

Imorrn ska jag vara ledig och stada huset.

Presidenten och hans koola killar?

Presidenten flog igar in och inspekterade den plats som det  "krigats" om under de senaste 5 manaderna och som arme'n  "vann" for tva veckor sedan. Detta medforde att mobilnatet slacktes i tva distrikt, har och i distriktet norr om oss under cirka 5 timmar och jag menar totalt dott.

Idag kom tidningsmannen och jag hoppade till nar jag sag en av dagens tidningar. Dar star presidenten omringad av rebeller, tankte jag!?!? Men vid narmare eftersyn sag jag att det var regerings soldater som var kladda med rebell fashion och kulsprute-band hangande runt halsen. Det var vapen over hela bilden och sa Presidenten i ett horn, kladd i vitt och leende som en sol. Shit, verkligen skrammande.

Nu har jag(tillsammans med min kollega vars efternamn ar hundens riktiga namn och som jag kommer kalla hunden om jag vill vara bestamd, men jag skriver inte henne namn har men jag gillar det skarpt) bestamt att hunden kommer heta Ben/Benny. For det blir en manlig hund, annars kommer vi fa tusen valpar inom kort.

Min manliga kollega fran den afrikanska kontinenten var helt otroligt aggressiv igar mot mig. Jag blev som vanligt super irriterad men klarade av att halla honom kort. DOCK sag var manager hur han agerade mot bara mig upprepade ganger, sa hon kommer prata med honom om att hans beteende ar oacceptabelt. Kanns skont att fa det bekraftat av nagon utomstanede att han verkligen ar oforklarligt elak och bara mot mig.

Mina andra kollegor stottar mig och jag hoppas att det kommer losa sig. Men tyvarr accepterar jag inte hans beteende med att bli tyst (jag tror han upplever mig som ett ungt kvinnligt kunskaps/initativ hot) utan jag kor pa. Jag tror det var darfor han blev sa arg flera ganger under gardagen - vaste, skrek, anklagade och bullrade pa... Pust.